csapó!

2021.03.16. 11:30

Kaszkadőrök a lovon, színészek a szökőkútban

A kijárási korlátozás miatt nem kellett tartaniuk a bámészkodóktól a filmeseknek, a Korai menyegző Kaposváron játszódó jeleneteit szombat hajnalig zavartalanul forgathatták. A főhős rend­őri kísérettel megmártózott a szökőkútban, majd alsóban sántikált el a zuhogó esőben.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

A belvárosi lovas száguldást kaszkadőrrel vették fel, de a szökőkútba már dublőr nélkül kellett beugraniuk a kaposvári színészeknek a péntek esti forgatáson.

A rendőrnek öltözött Mucsi Kristóf többször is megmártózott a Kossuth tér pár fokos szökőkútjában. – Neo­prén ruhát rejt az egyenruha – mondta a színész, aki egy Lada rendőrautóval is végighajthatott a főutcán.

– Szerencsére most nincs annyira hideg, egy napja, Bőszénfán mínusz hét fok volt hajnali háromkor – mondta a film főhősét alakító Fándly Csaba. – Ahogy a sportolókat, úgy bennünket is hatalmába kerít az adrenalin, téthelyzetben jobban teljesítünk. A főhősnek célja van, tűzön-vízen át megteszi, és én nem lehetek kevesebb nála. A víz hideg volt, de előre „megbeszéltem” magammal, hogy ki kell bírnom. Nagy biztonságérzetet adott az a negyven fokra felfűtött sátor, ahova azonnal bementünk, hogy a vizes holmikat az öltöztetők levegyék rólunk. Az éreztem, hogy vigyáznak ránk – mondta Fándly Csaba, aki hét fokban, zuhogó esőben, egy szál alsónadrágban botorkált a város főutcáján a kamera kedvéért.

– Igazi hősök voltak a színészek. Csaknem tízszer estek a szökőkútba. A film legnehezebb és leglátványosabb jeleneteit forgattuk, ám nekem azok a felvételek nagyobb kihívásnak számítanak, amelyekben érzelmeket kell megjelenítenünk – mondta Vékes Csaba, a film rendezője, aki sajnálja, hogy a kijárási korlátozás miatt a forgatás élményéből kimaradtak a járókelők.

Több jelenetet Kassai Lajos lovával vettek fel, péntek éjjel azonban egy kaszkadőrló játszotta a belvárosi jeleneteket. A profi kivitelezést a legendás kaszkadőr szakértőnek, Kivér Györgynek és Juhász László Horse Masternek, valamint a kútba tízszer beleeső Neisz Dávid lovas kaszkadőrnek köszönhetik az alkotók.

A kaszkadőrló bölcsen kikerülte, azonban a lovas nem úszta meg a találkozást a belvárosi szökőkúttal.

Fotók: Lang Róbert

A filmforgatás kedden folytatódik

Megtudtuk, a filmforgatás miatt kedden este hat órától szerda reggel hat óráig lezárják a Fő utca Anna utca, a Dózsa György utca közötti szakaszát. A Kodály Zoltán Központi Általános Iskola előtt lévő körforgalomtól a Hotel Dorottyánál lévő kereszteződésig tart majd a lezárás. A filmforgatás miatt a parkolókat is kiürítik várhatóan és kérik a környéken lakók és közlekedők türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában