fotók és videó!

2021.05.25. 19:15

Visszaadja Lúdas Matyi a színházi élményt

Harmadik nekifutásra, pénteken este mutatja be a Lúdas Matyi című mesejátékot a kaposvári Roxínház. Az előadásnak eredetileg tavaly tavasszal lett volna a premierje, de a koronavírus miatt el kellett halasztani őszre. A társulat azonban a járványhelyzet miatt, akkor sem tudott színpadra állni, ezért húzódott el mostanáig a bemutató.

Marosi Gábor;

Elsőként a sajtó munkatársai tekinthették meg a Lúdas Matyi előadást kedden este a Roxínházban. Pintér Kata rendező, a fotóspróba előtt elmondta: körülbelül annyit készültek a társulat tagjai, mint a húsz évvel ezelőtti, első somogyvári előadásukra. Nem véletlenül, a koronavírus-járvány két premier időpontnak is az útjába állt, de május 28-án pénteken végre bemutatják a szegény legény és a gazdag földesúr történetét.

Az eredeti mesét Váradi Szabolcs írta át sok évvel ezelőtt, a zenét pedig Némedi Árpád, Zságer-Varga Ákos és Sebesi Tamás szerezték. Pintér Kata elmondta: természetesen az alapszereplők, mint Döbrögi Mihály, Döbröginé, Matyi és a liba megjelenik a színpadon, de feltűnik majd Döbrögiék lánya Erzsike is, aki Lúdas Matyi szerelme. A másfél órás zenés-táncos előadásban mintegy negyven szereplő áll színpadra, köztük a tanodás fiatalok is.

 

A premierről felvételt készít a társulat, hogy az érdeklődők később az online felületükön is megtekinthessék. Az idei évadban kétszer állítják színpadra a darabot, de a tervek szerint a következő évadban is műsorra tűzik majd. Pintér Kata hozzátette: az előadásokat csak azok látogathatják, akiknek van oltási igazolványuk. A közösségi tereken kötelező maszkot használni, a nézőtéren azonban nem.

 

A Döbrögit alakító Szabolcsi János elmondta: testhez álló szerepet kapott, hiszen az elmúlt időszakban néhány kilót felszedett. A karaktert próbálja úgy eljátszani, hogy Döbrögi ne legyen túlságosan harsány vagy éppen ok nélkül dühöngő. Ez azonban nem egyszerű, de úgy véli sikerült megtalálnia a középutat. Szabolcsi János kiemelte: több mint fél évig nem áll színpadra, ezért izgatottan várja már a pénteki premiert. Hozzátette: már a nyári előadásokat is tervezik, a közönség többször láthatja majd a társulatot például a Balaton partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában