compur fotóklub

2021.05.17. 19:15

Tárt kapukkal várta a tárlat a kultúrakedvelőket Kaposváron

Két évtizedes hagyománynak teremtett lehetőséget a járványügyi intézkedések enyhítése. Végre fotókiállítást rendezhetett a jövőre negyvenedik születésnapját ünneplő Compur Fotóklub Kaposváron. Az ötven taggal büszkélkedő egyesület most csaknem negyven kiállító képét mutatta meg a nagyközönségnek.

Turbéki Bernadett

Fotó: Muzslay Péter

– Mindig az előző év legjobb képeiből állítjuk össze a kiállítást, minden alkotóra egy kép jut. Többnyire demokratikusan döntjük el, hogy kinek melyik képét mutatjuk meg, ám vannak kivételek: néhány esetben maga az alkotó ragaszkodik a képhez, vagy egy rangos versenyen díjat nyert alkotását állítjuk ki – mondta Bedő Kornél, a Compur Fotóklub elnöke.

– Bár a járványügyi intézkedések számtalan témát adhattak volna, mindenki többnyire a tőle megszokott témakört fotózta. Természetesen, a járványhelyzet nyomokban fel-feltűnik a képeken, ám nem ez a jellemző – tette hozzá Bedő Kornél, aki úgy látja, a karantén inkább elvette az alkotói kedvet, pedig több idő lett volna kattintgatni.

Fotó: Muzslay Péter

– Talán az inspiráció hiányzott a fotóklub tajainak, vagyis a tematikus sétáink, összejöveteleink, amelyek ezek szerint motiváló hatásúak, és nem elavultak a találkozóink – tette hozzá a Compur Fotóklub elnöke.

Fotó: Muzslay Péter

Az idei fotókiállítást a mindig vidám Ötvös Károly emlékének szentelik, aki a közelmúltban hunyt el, ám tudása, leleményessége és közösségépítő szándéka elevenen él a fotóklub tagjainak emlékezetében.

Lezárások után nyitottak a tárlatok

A Compur Fotóklub tavalyi kiállítása volt a legnagyobb, amikor Kaposvártól Pro Urbe díjat kapott az egyesület. Most az Agórában nyílt tárlatuk, amelyet Szita Károly, Kaposvár polgármestere nyitott meg. A városvezető emlékeztetett a compurosok egy évvel ezelőtti, a pandémia miatt elmaradt fotókiállítására.

– Nem szokványos időket élünk, új szimbólumok vesznek körbe bennünket, mint a maszk, vagy a vakcina. Le kellett zárni a közösségi tevékenységeket, bár akkor még nem sokat tudtunk a vírusról – mondta Szita Károly. Hozzátette: A kaposváriak különösen nehezen viselik, ha nem vehetnek részt a közösségi életben. – Most itt vagyunk, és végre kezdhetünk valamit, mert az oltással védekezhetünk – jellemezte a helyzetet a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában