cirkusz park

2021.06.11. 17:22

A zamárdi cirkusz is segíti az újraindulást

Megnyílt Magyarország első cirkusz parkja Zamárdiban, ahol megtekinthetik a látogatók, hogyan élnek a Richter Flórián cirkusz állatai, de a társulat jelmezkiállítását is meg lehet tekinteni. A gyerekeknek pedig különféle játéklehetőségek állnak rendelkezésére.

Koszorus Rita

A nemzeti színű szalag egyik előtt türelmetlenül várták a a balatonföldvári óvodások, hogy elhangozzanak a megnyitó beszédek és végre bemehessenek a cirkuszba. A Richter Flórián cirkusz ugyanis vendégül látta a kicsiket a megnyitó napján, akiknek lufit hajtogató bohóc csalt örömet arcára és ugrálóvár is várta őket. Megnézhették közelről az idomított lovakat, zebrákat, Szandrát, az elefántot, de azt is megtapasztalhatták, hogyan ordít egy teve.

A megnyitón Richter Flórián igazgató, történelminek nevezte a pillanatot, hiszen közel száz állat sorsát tudták így biztosítani, miután a Szadai Szafari Park idén bezárt. – Meg lehet nézni az állatainkat, hogy micsoda óriási kifutókon tartjuk őket, szerencsére olyan körülményeket tudunk biztosítani nekik, amelyeket az állatkertek is megirigyelnék, mondta a direktor.

Fekete Péter, magyar cirkuszművészet magújításáért felelős miniszteri biztos pedig arról beszélt, hogy a cirkuszművészet milyen fontos szerepet játszik a járvány harmadik hulláma utáni újraindulásban.

A megnyitón Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere örömét fejezte ki, hogy a cirkusz parkkal bővül a turisztikai kínálat a városban. A szalagátvágáson részt vett Richter József, az ország egyetlen Kossuth-díjas artistaművésze.

Élményt és szállást is nyújt park

Richter Flórián álmodott egy nagyot és meg is valósította. Idén a Balaton part közelében Zamárdiban megalapította Európa első cirkusz park és resortját, ahol az állatok új otthonra találtak. Igyekeztek számukra az általuk nagyon igényelt emberközeli környezetet biztosítani. A Bohém Birtokkal együttműködve nem pusztán egy parkot alakítottak ki, hanem egy különleges resortot, ahol a látogatók akár egy vagy több éjszakát is eltölthetnek a vidám, cirkuszi hangulatú házakban. S az étlapon többek között olyan izgalmas

ételkülönlegességek szerepelnek, mint például “Cirkuszigazgató lakomája” vagy “Szandra az elefánt kedvence”, az “Erőművész vacsorája” és az “Akrobaták diétája”.

Fotók: K.R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában