videó

2021.06.22. 19:04

Piknikezve, táncolva ismertük meg a Csiky új évadát

Rendhagyó évadismertetőt rendezett a kaposvári teátrum a színházparkban kedden. A színes programokban bővelkedő rendezvényen kiderült: saját előadásaik mellett fesztiváloknak is teret ad a Csiky, valamint a kaposvári művészek a Nemzeti Színház állandó vendégszereplői lesznek. Az új évad számos meglepetést tartogat.

Turbéki Bernadett

Egyelőre még csak a Dzsungel könyve nyílt ki a színházparkban egy gyerekprogram műsorszámaként, ám hamarosan Madagaszkárra kalauzol bennünket a Csiky társulata – derült ki a rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón.

– Köszönöm, hogy a rendhagyó évad után egy rendhagyó helyen ismertetik velünk az évadot, ám a világ sem olyan, mint volt – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki az elmúlt másfél év nehézségeire emlékeztetett. – Nehéz eldönteni, hogy a művészeknek hiányzott jobban a közönség, vagy nekünk, a publikumnak, hogy tapsolhassunk az előadásokon — tette hozzá.

A jövő évadot bezárástól mentesnek tervezi a teátrum vezetése.

 

– Mindannyiunk életét megváltoztatta a pandémia, novembertől májusig zárva volt a színház, ám kihasználtuk az online adta lehetőségeket, online felolvasó esteket tartottunk, a közmédia szilveszteri adásának megálmodói, szervezői, és megvalósítói lehettünk, valamint filmet forgattunk és tévéjátékot vettünk fel és 27 helyszínen léptek fel művészeink az Erkélyből páholy rendezvényünk keretében –sorolta tevékenységüket Fülöp Péter, a színház igazgatója. Megköszönte, hogy a kaposváriak kitartottak a színházuk mellett és nem váltották vissza a bérleteiket. A hozzájuk tartozó előadásokat július közepéig bepótolják. Szeptemberben aztán indul az új évad.

– Örömömre szolgál, hogy egy teljes évadtervet mutathatok be önöknek. Az első bemutató a Csárdáskirálynő lesz, amelyet szeptember 17–én mutatunk be – mondta Olt Tamás, a színház művészeti igazgatója. – Úgy állítottuk össze az évadot, hogy a megpróbáltatások után a vezérfonal a derű legyen, de a klasszikus drámák kedvelői is kapnak kedvükre valót – tette hozzá.

A jövő évadban Kálmán Imre Csárdáskirálynőjén kívül, Fekete István – Olt Tamás: Tüskevár, Dosztojevszkij: Karamazov testvérek, Shakespeare: Makrancos hölgy, és Galambos Attila – Szente Vajk: Meseautó című színdarabjait láthatja a publikum a nagyszínpadon. A gyerekeknek az Alíz csudaországban és a Dreamworks Madagaszkár című zenés darabokkal készülnek, amelyből ízelítőt nyújtottak a művészek a színház kedden tartott piknikjén, ahol a társulat új tagjait is bemutatták Bakonyi Alexa, Kisari Zalán és Kovács Panka személyében. Öt fesztivál is teret kap a Csiky jóvoltából.

Megelevenedett a park

Vattacukor, jégkása, céllövölde... néhány látványelem, a művészeti produkciók közül, amellyel az érdeklődőket várták csütörtök délután.

– Gyönyörű lett a felújított park, jó kiszabadulni a munkahelyemről, a kórházból és itt lenni a kisfiammal, aki egy elektromos kisautót szeretne kipróbálni – mondta Csizmadia Krisztina. – Tetszik, hogy ilyen változatos a program – csatlakozott hozzá Pető Nikolett, aki két kisfiának vásárolt vattacukrot.

— A járványhelyzet alatt nem tudtunk gyakorolni, így két hétig a mai koncertre készültünk – mondta Benedek Dániel, a Csiky zenekarának tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában