az alkotás szépsége

2021.07.26. 17:45

Érzésekkel teli alkotások születtek az egyhetes táborban

A nagyatádi nyári alkotótábor műveiből nyílt kiállítás hétfő délután Kaposváron a Somogy Megyei Kormányhivatal galériájában.

Marosi Gábor

A festőművészek és az amatőr festők július 5-e és 11-e között alkottak a Rinya-menti városban. Egy hét alatt csaknem félszáz alkotás született, ezeket szeptember másodikáig lehet megtekinteni.

A tárlatot Ormai István Nagyatád polgármestere nyitotta meg. Beszédében elmondta, a festményeken jól látszik a fejlődés, az alkotók az elmúlt évekhez képest nagyon sokat változtak. – Szebbek a képek, mint korábban. Teljesebbek a festmények, tele vannak érzéssel, gondolattal és új technikákkal – mondta. – Azzal, hogy ott voltak a településen gazdagabbá tették Nagyatádot, erősítve ezzel a helyi közösséget – hangsúlyozta Ormai István.

Az alkotásokat Kertész Sándor Székely Bertalan-díjas festőművész értékelte, aki a tábor művészeti vezetőjeként volt jelen Nagyatádon. A kiállítás megnyitóján elmondta, már húsz éve szervez alkotótáborokat a megyében, de sajnos egyre kevesebb fiatallal találkozik. – Az elmúlt két évtizedben szerettem volna alakítani a társaság szemléletén, de nem minden esetben sikerült – fogalmazott. – Muszáj lenne változtatni a naturalista, tájkép és csendélet festészeten. Azt gondolom, hogy ezen tovább kellene lépni és kipróbálni másfajta ábrázolást. Ehhez azonban az egyhetes tábor nem elég – mondta Kertész Sándor.

Székely Bertalan-díjas festőművész hozzátette, az elmúlt évtizedekben nagyon elfáradt, ezért az idei év volt az utolsó, hogy alkotótábort szervezett.

Fotók: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában