textilszobrászok

2021.08.19. 07:00

A textil mesterei mutathatták be munkáikat Kaposváron

Első alkalommal szerveztek paverpol textilszobrászati kiállítást Kaposváron. A nemzetközi tárlatra Ausztriából és Szlovákiából is érkeztek alkotások, összesen harmincöten küldték el munkáikat.

Marosi Gábor

A kiállítás megálmodója Kurdi Csilla kaposvári paverpol textilszobrász, aki két éve foglalkozik az egyik holland művésznő által kitalált technikával.

– Szeretném, ha minél többen megismernék ezt a kifejezésmódot – mondta el érdeklődésünkre Kurdi Csilla. – Korábban engem is több helyre hívtak kiállítani, azért is szerveztem meg a kiállítást, hogy viszonozhassam ezeket a felkéréseket. Másfél éve szervezem az eseményt. Eredetileg tavaly, illetve az idei Festők városa rendezvényen szerettem volna megtartani, de a járványhelyzet közbeszólt. Így aztán keresnem kellett egy olyan időpontot, amikor sokan vannak a városban, ezért időzítettem a tárlatot a Kaposfestre – tette hozzá.

Kurdi Csilla elmondta, a paverpol textilszobrászoknak olyan műveket kellett a mostani alkalomra elkészíteniük, amelyek valamelyik ismert művészhez, vagy annak munkásságához köthető. Ezért is emlékeztet több alkotás Szász Endrére, Ripp-Rónai Józsefre, Vaszary Jánosra, Galimberti Sándorra vagy Martyn Ferencre.

– Kutatásra inspiráltam a kiállítókat – hangsúlyozta Kurdi Csilla. – Azt szerettem volna elérni, hogy mélyedjenek bele a művészek életébe, munkásságukba, és ami megfogja őket, azt próbálják ábrázolni.

A paverpol technikával készült alkotásokat a Kossuth téren, a volt Csibi áruházban lehet megtekinteni a Kaposfest zárónapjáig, augusztus 19-ig.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában