szüreti fesztivál

2021.08.22. 14:03

Négy napon át tárt karokkal vár Boglár

Szuper koncertekkel és a szokásosnál is többféle borral várta az érdeklődőket a Boglári Szüreti Fesztivál. A fesztiválra idén csak jegyváltás után lehetett bejutni, de a szervezők lehetővé tették, hogy délután 5 óráig bárki beléphessen a Platán Strandra.

Sonline

Fotó: Németh Levente

Már szombaton napközben is nagy volt a mozgás a 44-ik Boglári Szüreti Fesztiválnak helyszínt adó Platán Strandon. Szerencsére az időjárás is a résztvevőknek kedvezett, így az esti parti előtt megmártózni vágyók szikrázó napsütésben csobbanhattak a Balatonban. Délután egy órás gyerekprogram szakította meg DJ Shabba szettjét a fövenyen, aki a Night Balaton partin is pörgette a lemezeket a fesztiválozók legnagyobb örömére.

A fellépők aztán késő délutántól elfoglalták a világot jelentő deszkákat, a bor színpadon előbb a Miss Bikini szépségei vonultak fel, majd az Indigó melegítette be a közönséget. Igaz egyébként is perzselt a nap a színpad előtt, őket a Kormorán Memory Band követte, s Éliás Junior is szórakoztatta a közönséget, majd a programot a Senior zenekar zárta.

A Nagyszínpadon a délutáni program a NightLife koncertjével kezdődött, őket a legendás Neoton követte. A közönség egy emberként énekelte a közismert slágereket, s ahogy a zenészek a színpadra léptek megtelt a tér rajongókkal. Az Anna and the Barbies koncertjére sem csökkent a létszám, amelyet követően Dj Dominique, majd Betty Love szolgáltatta a zenét egészen hajnalig.

A szervezők minden korábbinál nagyobb és látványosabb tűzijátékot ígértek szombat estére. Aki megvárta a 22 órai kezdést, nem csalódott. A látványos és szerencsére tökéletesen látható tűzijáték fantasztikus látványt nyújtott háttérben az éjszakai Balatonnal.

A rendezvény idén délután 5 órától csak belépőjeggyel volt látogatható. Ez nem tartotta távol a Boglári Szüreti Fesztivál rajongóit, így is nagyon sokan jöttek el Balatonboglárra, hogy az ikonikus fesztiválon zárják a nyarat.

A bor utcában idén először az ország minden borvidékéről érkeztek borászok, hogy legistenibb nedűiket kóstoltassák a résztvevőkkel. Kérdésünkre elmondták: a délutáni, kora esti órákban kicsit lazább a forgalom, de a koncertek között megjelennek a visszatérő borfogyasztók.

 

Az indiai udvarban a távol-keleti ország kultúrájával lehetett ismerkedni, ahol a Krisna-völgy lakói is bemutatkoztak szombaton, ha még valaki nem ismerte volna jól őket.

A legszembetűnőbb változás a fesztiválon a rendezett környezet volt, amelyre nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. Ahogyan a szórakoztató programokra is, gyakorlatilag az egész család megtalálhatja a Boglári Szüreten a neki való programot. Hiszen a buli vasárnap is folytatódik, a ringlisek ma is pörögnek, a csülök pedig a zárónapon is ropogósra sül a bor utcában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában