nézőcsalogató

2021.08.19. 20:00

Negyedik alkalommal gördült fel a képzeletbeli függöny a fonyódi Várhegyen

A könnyűzenei fesztiválok zajától dübörgő déli part a csendesebb szórakozásra vágyóknak is bőven kíván alkalmat feltöltődésre. Fonyódtól egészen Siófokig hét településen telnek meg a nézőterek egy-egy esti színházi produkció vagy éppen délelőtti matiné alkalmával.

A. G.

Az idén már negyedik éve gördült fel a képzeletbeli függöny július elején a fonyódi Várhegyen, a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola udvarán épített színpadon. Major Róbert, a színház vezetője az idei évad kiemelkedő eseményeiről számolt be lapunknak. – Kétféle támogatásnak köszönhetően ingyenes előadásokkal is vártuk a Fonyódon nyaraló színházkedvelőket – mondta. – A Déryné Program keretében vendégünk volt a Turay Ida Színház társulata egy székely humoros történet erejéig, valamint a Déryné Társulat a János vitézzel. Ugyanakkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett Köszönjük Magyarország program is lehetőséget biztosított előadóknak, hogy vidéki színházakban lépjenek fel, így például a jazz rajongói is eltölthettek egy kellemes estet nálunk. A hátralévő időszakban a ceglédi Csillagfény társulatot várjuk.

Major Róbert kiemelte, hogy a színház nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a felnövekvő generáció is színházszerető közönséggé váljon, ennek érdekében a helyi óvodában bérletes előadásokat hirdettek, valamint a nyári szünet kezdetén két tábort is tartottak a nagyobbaknak. – A színjátszó tábor zárásaként Vuk történetét állítottuk színpadra a gyerekek által megálmodott díszletekkel – tette hozzá Major Róbert –, a második héten pedig a FutuRobi Ökotáborába vártuk a kicsiket.

Fotó: A. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában