fotók

2021.09.27. 11:30

Somogyi vadászkiállításon jelennek meg a mérői festő képei

A megyei múzeumban megnyílt „Somogyország Vadászati Kincsei” című kiállításon kapott helyet az az öt portréfestmény, amelyet híres erdész-vadász szakemberekről készített a kaposmérői Bécs Ágnes.

Andricz Gabriella

 

A Somogy Megyei Vadászok Szövetségének felkérésére, több hónapnyi munkával készültek el Páll Endre, Studinka László, Bod Lajos, Galamb Gábor, Boda Pál portréi.

– Korábban Kaszópusztán a vadászati napon látták a lovas képeimet, és ezt követően kaptam felkérést a kaposvári kiállításra. Több somogyi híresség portréját is elkészítettem már, többek közt Rippl-Rónai Józsefét is – mondta Bécs Ágnes, aki Kaszti Gyula festőművész biztatására készítette első festményét ikertestvéréről születésnapjukra. A kedvező visszajelzések hatására lelkesen kezdett bele a portréfestésbe. – Ezek a munkáim jelentettek belépőt a Pannon Art Line Alkotóművészeti Egyesület tagjai közé, melyre a mai napig nagyon büszke vagyok – mondta. Tervei között szerepel, hogy folytatja portrésorozatát Kaposvár jelentős személyeiről.

Történelemórán kezdődött el a karrierje

– Gyerekkorom óta imádok portrékat rajzolni – mondta. – Egy alkalommal történelemórán a tanárnő rajta kapott, hogy az órai anyag helyett inkább rajzoltam és felháborodottan vette el tőlem a popsztár Madonnáról készült portrémat. Másnap óriási meglepetésemre odajött hozzám és közölte velem, hogy az elvett rajzomat hazavitte és megmutatta férjének – Zakariás István festőművésznek –, aki nagyon tehetségesnek tartott és azt javasolta, hogy azonnal a képzőművészeti iskolában folytassam a tanulmányaimat, továbbá a segítségéről és a támogatásáról biztosított. Sajnos akkor nem éltem ezzel a lehetőséggel és maradtam a hobbi szintű rajzolgatás mellett, de a művészet iránti rajongásom továbbra is töretlen maradt. Amikor csak tehettem szívesen látogattam képzőművészeti kiállításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában