ima

2021.10.05. 15:30

A tanulókért, tanárokért szólt az ima a szentmisén

Szeptember első heteiben rendben megkezdődött a hit- és erkölcstanoktatás Marcali három iskolájában.

K. K.

A tanítás örömét az „Örökségünk – Somogyország kincse” kitüntető címmel az idén elismert Gyümölcs­oltó Boldogasszony plébániatemplomban megtartott, hagyományos tanévkezdő szentmisével is kifejezték, s a Szentlélek közbenjárást kérték az új tanévre, a pedagógusokra és diákokra. A hittanos gyermekek az oktatóikkal, szüleikkel, nagyszüleikkel imádkoztak az előttük álló év sikeréért. Az ünnepi istentiszteletet Kiss Iván címzetes prépost, plébános betegsége miatt, Galambos Ferenc mesztegnyői plébános celebrálta.

Az idei tanévben, Marcali iskoláiban 405 diák választotta a katolikus hit- és erkölcstant, akiket 45 csoportban Bojtorné Király Márta, Gyulainé Domján Zsuzsanna és Tombor Erzsébet hitoktatónők mellett, Pozsonyiné Kiss Mária új tanerőként tanítja majd. A városban a Boldog Gizella templomban is tanévkezdő misére hívták a gombai és az északi városrész hittanosait.

 

Címkék#mise#ima

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában