filmkritika

2021.10.20. 18:00

Toxikoma

A függőség legmélyebb bugyraiba tehetünk utazást a Toxikoma című film megnézése közben. A több mint két órás tömény szenvedés remekül átjön a jól átgondolt képkockákon.

Koszorus R.

Fotó: Koszorus Rita

Egyetlen drogos filmet sem láttam még korábban, ezért az újdonság varázsával hatott a Toxikoma című film.

A film arról szól, hogyan járta meg a poklot és küzdött meg drogfüggőségével Szabó Győző színész. A film a kétezres évek elején játszódik, amikor megismerkedett Csernus Imre pszichológussal, aki nyers modora és egyedi módszerei miatt lett ismert.

A függőség miatt Győző (Molnár Áron) lába alól teljesen kicsúszik a talaj, problémái adódnak a munkában, a családjában, végül Csernus segítségét kéri. Láthatjuk a terápia legnehezebb időszakait, a két főszereplő konfliktusait, de a film nem pontosan adja vissza az ugyanezen címen megjelent könyv cselekményét.

A Toxikoma című filmet megnézni olyan, mintha hullámvasútra ülve igyekeznénk megfejteni az élet értelmét. De mégis érdemes, hiszen a képi világ és a film egyedi hangulata megéri azt a két órát.

 

Cím: Toxikoma

Játékidő: 124 perc

Rendezte: Herendi Gábor

Szereplők: Molnár Áron, Csuja Fanni, Bányai Kelemen Fanni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában