fluid art

2021.11.18. 09:36

A művész is meglepődik képein

Absztrakt formák, természeti jelenségekre hasonlító lények, öntörvényű felületi játékok festményeken. Laki-Lukács Dóra fluid-art technikával készített akrilfestményeiből a kaposvári Zrínyi Ilona tagiskolában nyílt kiállítás.

Andricz G.

A tárlatnak ugyan megnyitója nem volt, de a diákoknak egy hónapig lehetőségük van arra, hogy a látottakat értelmezzék, és vizuális fantáziájukat elindítsa a látvány. A véletlen szülte festmények november 30-ig láthatók az iskola galériájában.

– A folyékony művészet igazából egy technikai eljárás, amelyhez sem ecset, sem paletta nem szükségeltetik, csupán rengeteg festék és izomerő. Angol nyelvű videókból tanultam meg a technika alapjait, de jócskán megfizettem a tanulópénzt. Ugyanis a látszólag könnyűnek tűnő festési mód nagyon sok hibalehetőséget is rejt magában. Félévnyi kísérletezés után éreztem rá igazán arra, hogy mitől lesz jó egy kép – mondta el Laki-Lukács Dóra. – Az eljárás lényege, hogy különféle színű akrilfestékeket öntök egy tálkába, majd ez az elegy kerül a vászonra. Folyamatos lassú mozgatás közben a festékrétegek egymással interakcióba lépnek, keverednek, így absztrakt kompozíciókat hoznak létre. – Számomra mindegyik öntés egy kísérlet, igyekszem eltalálni a tökéletes festék adalékanyag elegyet és szebbnél szebb színkombinációkat létrehozni – avatott be az alkotó. Elárulta, hogy közgazdászként talált rá a technikában rejlő szépségekre, a mai napig hobbiként űzi e tevékenységet. Ami szép benne, hogy még véletlenül sem születik két egyforma kép, néha maga is meglepődik a végeredményen.

Fotó: MW

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában