transzgenerációs regény

2021.11.21. 08:00

Asszonyok nyitják meg a Szív utcát

Turbéki Bernadett

Gurubi Ágnes két éve kezdte saját történeteit publikálni, amelyeknek akkora sikere volt, hogy mindig újabbat rendeltek tőle. Barátnői unszolására aztán megszületett egy transzgenerációs regény ötlete, majd néhány hónap alatt maga a könyv is elkészült.

Azóta már a negyedik kiadást érte meg a Szív utca című könyv, amelyet a Takáts Gyula Megyei Könyvtárban író-olvasó találkozón mutattak be csütörtökön a kaposvári olvasóknak. A szerzővel Sebestyén Mónika családállító beszélgetett. – Ez egy családtörténet – mondta az írónő. – A nagymamámék hatan voltak lánytestvérek, nekem is nővérem van. A családunkban több generáción át a női vonal volt jelentős, a férfiak jelenléte kevésbé volt hangsúlyos. A regény a II. világháború idején kezdődik és napjainkig tart.

Gurubi Ágnes elmondta: az első kiadást sikerélményként élte meg. Az előjegyzések miatt ugyanis azonnal megemelték az első kiadás példányszámait, amely azonnal elfogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában