siker

2021.11.07. 07:00

Dobogóra táncolt a hét kisiskolás

Csoportos tánc kategóriában második lett a Mezőcsokonyai Tánccsoport az országos néptánc és népzenei versenyen Pécsen, melynek a Gandhi gimnázium adott otthont.

Marosi Gábor

A mezőcsokonyai fiatalok hagyományos cigány táncokkal kápráztatták el a zsűrit és a közönséget. Bogdán Péterné, a Mezőcsokonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke megkeresésünkre elmondta, három évvel ezelőtt alakult meg a csoport a faluban, a közösséget kizárólag cigány fiatalok alkotják. A pécsi megmérettetésen öt lány és két fiú táncos képviselte a települést.

Bogdán Péterné kiemelte, az önkormányzat minden hétvégén lehetőséget biztosít arra, hogy a faluházban gyakoroljanak a táncosok. Szeptembertől pedig a FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskola is képzi a fiatalokat.

 

A mezőcsokonyai táncosokat több helyre is hívják fellépni, országos versenyen viszont most vettek részt először. Az előkelő helyezésért tárgyi ajándékot és hatvanezer forintos vásárlási utalványt kaptak a táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában