Kaposvár

2021.11.24. 11:00

Optikai csalódásból utazó diákkiállítás

K. G.

Bőröndkiállítást visz végig az országon a Deák17 Galéria, amelyhez csatlakozhatnak vidéki iskolák is. Így jutott el a kiállítás a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskolába. A kapszulatárlat a fővárosi Bródy Imre Gimnázium (BIG) 2020/21-es tanévében keletkezett diákalkotások utazó verziója. A cél, hogy minél több iskolába eljusson a rendhagyó kiállítás, elősegítve a tapasztalatcserét, valamint hogy minél több diákot inspiráljon a művészi munkákra.

Az anyagot Trojkó Ildikó kurátor válogatta, és a kaposvári tárlatot hétfőn Ványa Zsófia művészettörténész nyitotta meg. Az interaktív kiállítást uralja az átalakított bakelitlemezek látványa, a korongokra számítógéppel továbbszerkesztett, digitális fotográfiákat ragasztottak.

Álló formában is optikai játékokat mutatnak, de ha megmozdítjuk, akkor elkapható az a pillanat, ahogyan az állóképből mozgókép lesz. Ezért biztatják arra a kiállítás nézőit, bátran nyúljanak hozzá a kiállított anyaghoz, hogy megragadhassák az optikai illúzió nyújtotta momentumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában