Magyarország 365

2021.12.29. 11:30

A somogyvámosi pusztatemplom néz vissza a járókelőkre a Duna-korzón

A pesti Duna-korzón tekinthető meg az a szabadtéri fotókiállítás, amely a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből nyújt színes válogatást. Az utcatárlaton a bárd­udvarnoki Berkesi Ágota Mir­jam, illetve lapunk fotóriporterének, a Balatonlellén élő Németh Leventének is látható egy-egy alkotása.

Andricz Gabriella

Mint megtudtuk, a korzóra kitett 200 fotót az előző két év pályázatára beérkezett közel 50 ezer fotóból válogatták a szervezők. A két esztendő alatt több somogyi fotós is elküldte munkáját különféle kategóriákban. A nyílt pályázat célja, hogy fotográfián mutassák meg Magyarország büszkeségeit, értékeit. 

Berkesi Ágota fotója a pályázat promóciójaként több alkalommal is látható volt már az utóbbi években plakátokon, hirdetőfelületeken, fotós magazinokban. 

 

– Annak ellenére, hogy ezzel a fotóval a pályázaton nem nyertem, jó érzés látni, hogy kiállításra került. 2019-ben készítettem a képet a Miénk a Város Fesztiválon, amikor az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai népi divatbemutatót tartottak. Az egyik ifjú táncos – akinek fantasztikus arca van – látható a felvételen népi viseletben. Egy különleges pillanatot sikerült megragadnom, ahol a fotóalany, felismerve a helyzetet, azonnal szemkontaktust teremtett velem. Abszolút spontán helyzetből született a kép, amit aztán a 365 fotópályázatra elküldtem – mondta el Berkesi Ágota. 

– Szívesen fotózok megismételhetetlen helyzeteket, kedvenc témám igazából nincsen, gyakran örökítem meg a városi rendezvények eseményeit. Négy éve tagja vagyok a Compur fotóklubnak is. Figyelemmel kísérem a szakmát, a hangulatomtól is függ, hogy épp melyik fotók állnak közelebb hozzám, de Sebastiao Salgado képeit különösen kedvelem – tette hozzá. 

 

A 2021-es évre kiírt pályázat több somogyi indulója mellett a közönségdíjasok közt találhatjuk a jutai Kószó András fotóját is. S ugyancsak kiálllíották a Duna-korzón Németh Levente, lapunk fotóriporterének alkotását, amin a somogyvámosi pusztatemplom látható különleges perspektívából. A január 6-ig megtekinthető szabadtéri tárlat érdekessége, hogy a fotókat hátulról megvilágított fóliára nyomtatták, így sötétben is jól láthatók. 

 

 

Fotó: Berkesi Ágota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában