Helyi kultúra

2021.12.14. 13:35

Bábtáncoltatók a vörsi betlehemnél

Zenés áhítattal, szentmisével, és bábtáncoltató betlehemes játékkal várták a zarándokokat Vörsön, Magyarország legnagyobb beltéri betleheménél advent harmadik vasárnapján.

Kiss Kálmán

A Ságvári Róbert vezette Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar tartott zenés áhítatot a jelenlévőknek. A repertoárjukban könnyűzenei vallásos énekek szerepeltek gitáros, hegedűs és furulyás kísérettel, s először csatlakozott hozzájuk Balogh Bálint marcali kántor is. A koncertet követően a vörsi templomban Kiss Iván címzetes prépost, Marcali plébános mutatott be ünnepi szentmisét. 

Az istentiszteleten a „házigazda”, Ungvárszki Imre balatonszentgyörgyi plébános és Németh Endre csákányi diakónus működött közre, míg a hívek gyóntatásáról Galambos Ferenc mesztegnyői plébános gondoskodott. A vörsi férfiak előadták a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékukat is. A vörsi adventi programokra az ország szinte valamennyi tájáról érkeznek, szép számmal jönnek zarándokok a környező településekről, így például Marcaliból is. Kiss Kálmán 

 

Fotó: Kiss K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában