Kiállítás a hivatalban

2021.12.16. 10:22

Képekké formálja a pillanatot

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Életképeim címmel Völgyi Attila fotóiból nyílt kiállítás szerdán a megyei kormányhivatal galériájában. 53 alkotást láthat a közönség, a megnyitón Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte a látogatókat. 

Kaposvári, desedai, mosdósi és budapesti felvételek éppúgy láthatóak a kiállításon, mint Horvátországban vagy Olaszországban ellesett pillanatok. Az alkotó, aki több mint 50 éve készít képeket, azt mondta, a fotózás olyan szenvedély számára, amely teljesen kikapcsolja. Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott arról beszélt, bár a pandémia teljesen átalakította életünket, fontos, hogy amint lehetőség nyílt rá, a somogyi alkotók újra bemutatkozhassanak. Lőrincz Sándor galériavezető hangsúlyozta: nyitott szem és nyitott szív hívhatja csak elő a szépet, az idillit, de a groteszket, a meghökkentőt és a nevetésre ingerlőt is, amit fanyar eleganciával tár elénk a művész. – Völgyi Attila már fél évszázada jár a szépség nyomában, s keresi-kutatja a megörökítésre váró látványt, helyzetet, eseményt – ajánlotta a kiállítást a látogatók figyelmébe. 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában