Drónfotó

2021.12.11. 17:30

Különleges fotókért szállt géppel fölébe

Andricz Gabriella

Kószó András jutai drónfotós képeiből nyílt kiállítás a kaposvári Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtárban. Ötven felvételen keresztül tekinthető meg a Dél-Dunántúl egy-egy különleges helyszíne a magasból nem mindennapi látószögből. 

– Többen kérték már, hogy szeretnék látni a fotóimat, így jutottam arra az elhatározásra, hogy összeállítok egy anyagot, és a balatoni, valamint a budapesti kiállításaim után a kaposvári közönségnek is bemutatom. Olyan fotókat válogattam, amelyek szinte mindegyike különleges helyszínen készült, például az elhagyatott inotai vagy a barcsi kastély helyszínén, de látható fotó a Balatonról, a pécsi Tv-toronyról, a völgyhídról, de a somogyvámosi pusztatoronyról is – mondta el a kiállítás kapcsán az alkotó. 

Koszó András négy évvel ezelőtt kezdett a drónfotózással komolyabban ismerkedni. – A Zselic, a Deseda voltak az első helyek, ahol röptettem. Szeretem a napfelkelte- és a naplemente-felvételeket, ilyenkor egészen különleges színben pompázik minden – mesélte el az alkotó, aki számos egzotikus helyen is fotózott már. Mostanában az urbex foglalkoztat, az elhagyatott helyek felfedezése és fotózása – tette hozzá az alkotó, akitől megtudtuk, a National Geographic tizenkét alkalommal választotta a nap, illetve a hónap képévé egy-egy jól sikerült alkotását. A tárlat január 30-ig tekinthető meg a könyvtár földszinti galériájában. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában