Covid film

2022.01.11. 12:00

A Balatonnál forgattak a járványról

Koszorus Rita

Nagy részben a Balatonnál forgatták le az első magyar játékfilmet a koronavírus-járványról. A produkciót a veszprémi SzeretFilm Stúdió jegyzi. A film forgatókönyvírója és rendezője az a Buvári Tamás, aki a tavalyi Bujtor István Filmfesztiválon díjazott Magdolnát is készítette. 

A #tüneményesutazás munkacímű alkotás egy olyan világban játszódik, amikor az emberek egy rejtélyes vírus miatt eltávolodnak egymástól. A főbb szerepekben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán, Trill Zsolt, Kálid Artúr, Danis Lídia, Nagy Katica, Egyed Attila, valamint a somogyi kötődésű Epres Attila látható. 

Az alkotók eredetileg egy nagyszabású sci-fit készítettek volna a koronavírusra reflektálva, ám a szűkös költségvetés miatt változott az elképzelés. A film közösségi támogatásból készül, mások mellett a siófoki székhelyű Balatoni Hajózási Zrt. is hozzájárult a film elkészültéhez, amelynek nyárra várható a bemutatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában