Télűzők

2022.02.18. 17:52

A rossz tulajdonságokkal együtt égett el a kiszebábu

Elűzték a telet a mezőcsokonyai iskolások pénteken délelőtt. Az iskolában évek óta hagyomány, hogy farsangkor a diákok, tanárikkal közösen egy kiszebábut égetnek el az intézmény udvarán.

Marosi Gábor

Királyné Botka Beáta intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, korábbi években a falu egyik lakója, Papp Istvánné Rozika néni készítette a bábút, majd a saját versét szavalta el a télűző alkalmon. Az egészségi állapota miatt azonban idén nem tudott részt venni az eseményen, a bábút így ezúttal az iskolások készítették el.

 

A téltemetési „szertartás” fő kellékét, vagyis a kiszét

 hagyományosan a nyolcadikosok cipelték ki az udvarra. 

A diákok egy közismert mondókát szavaltak el égetés közben és a rossz tulajdonságaikat is tűzre dobták. Ezeket egy papírfecnire írták fel, beletették egy nagy zsákba, majd elégették. 

A télűző eseményre meghívták az óvodásokat és a Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekház dolgozóit,  növendékeit és szüleiket is. A farsangi esemény délután az alsósok jelmezes felvonulással folytatódott, a felsősöknek diszkót szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában