Fonyódi kolbászfesztivál

2022.02.04. 20:00

Három napig kerekítik a kolbászokat

Február 11–13. között az idén újra megrendezik a méltán népszerű kolbászfesztivált.

Koszorus Rita

Egy év kényszerpihenő után újra várja a vendégeket a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvénye a Fonyódi Kolbászfesztivál. Ahogy megszoktuk, ezúttal is neves fellépők szórakoztatják a kolbásztöltők mögött felsorakozott csapatokat a háromnapos rendezvényen a fonyódi sportcsarnokban. A három nap alatt kilenc DJ és tizenöt fellépő szórakoztatja a közönséget. 

– Az idei évben más lesz egy kicsit a fesztivál, hiszen be kell tartanunk a tömegrendezvényekre vonatkozó járványügyi előírásokat – mondta Posza Róbert, a fonyódi kolbászfesztivál egyik főszervezője. Lesznek a fesztiválnak olyan területei, amelyek szabadon látogathatóak bárki számára, ám a zárt terekbe csak érvényes személyi igazolvány, védettségi igazolvány (akár digitális formában az EESZT-alkalmazás segítségével) felmutatásával lehet belépni. 

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik a jótékonysági kolbásztöltést. A sztárok ezúttal pénteken a daganatos gyermekek gyógyulását szeretnék segíteni a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány támogatásával. Este 18 órától ragadják meg a résztvevők a kolbásztöltőket. Sztárkolbászok készülnek majd ismert zenészek, sportolók, közéleti személyiségek közreműködésével. A közösen elkészített finomságokat a helyszínen elárverezik, s az ebből befolyt összeget ajánlják fel a szervezők a beteg gyerekek ápolására. 

A rendezvény mindhárom napja alatt bárki támogathatja az alapítványt, hiszen adománygyűjtő ládákban gyűjtik a jó szándékú látogatók felajánlásait. A Fonyódi Kolbászfesztivál ingyenesen látogatható. 

Fotó: N. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában