Zöldek bálja

2022.02.27. 14:00

Mulatva jótékonykodtak a szennaiak a gyerekekért

Igazi ünnep volt a 25-ik szennai zöldbál, ami nem csak az évforduló okán volt különleges, de azért is mert egy év kihagyás után hozta össze a falubelieket egy jó cél érdekében.

Sonline

A település lakóinak életében a Szennai Zöldek februári bálja fontos szerepet játszik, hiszen ez a farsang csúcspontja.

Bendi Tiborné az iskola igazgatója a bál megnyitóján a közös programok fontosságáról beszélt. - Eddig már szerveztünk a gyerekeknek a befolyt bevételből kirándulást, versenyt és kulturális eseményt szerveztek a gyerekeinknek az elmúlt huszonöt évben. De állandó látogatói voltunk a Csodák Palotájában lévő kiállításoknak, résztvevői Ki mit tud?-oknak. A diákjaink rengeteg élménnyel gazdagodtak, mondta Bendi Tiborné. 

- A Magyar Falu Programból pályázati úton tudtunk egymillió forintot biztosítani a Szennai Zöldek báljának megszervezéséhez, s úgy látom, hogy jó helyre került a pénz. Az alapítvány nem csak programokat szervezett az elmúlt negyed évszázad során, hanem kapcsolatokat adott a közösség tagjainak, s ezáltal erőt is, fogalmazott Gelencsér Attila, a Zselic országgyűlési képviselője. 

- Jó, hogy van nekünk egy Gadár László tanár úr, aki szervezi a programokat a gyerekeknek, mert ez egy pluszt ad nekik. Emellett itt ez a jótékonysági bál, amelyen összegyűjtjük azt a pénzt, a Szennai Zöldeknek. De ma nem csak nekik gyűjtünk, hanem a Covid árváknak is, sajnos a településünkön is vannak ketten, mondta lapunknak Salamon Gyula, polgármester, a bál fővédnöke. 

A bált az iskola nyolcadik osztályos diákjai és szüleik közös műsora nyitotta meg, hiszen palotást táncoltak, majd fellépett a Zselic Táncegyüttes és a Zselic Művészeti Iskola diákjai is bemutatkoztak.

 

A gyerekekért jótékonykodnak 

Gadár László főszervező fáradhatatlan munkájának köszönhetően már 25 éve a legmagasabb színvonalon szervezik meg a Zöldek bálját, hogy az iskolásoknak segítsenek. A Szennai Zöldek Alapítvány azért jött létre annak idején, hogy a szennai Fekete László Általános Iskola diákjait támogassa a tombola bevételeiből. Az első bálon, 1996-ban mindössze 68-an vendég vett részt, azóta persze a rendezvény kinőtte magát. Hiszen a huszonötödiket már a sportcsarnokban tartották, rekordszámú résztvevővel. Száz vendéget ugyanis a hely szűke miatt vissza kellett utasítani, olyan sokan szerettek volna részt venni  a több tucat értékes tombolát felvonultató bálon. - Ez az érdeklődés biztos a tavalyi kényszerszünet miatt van, mondta lapunknak Gadár László, az alapítvány elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában