Színház

2022.02.27. 16:17

Szalagátvágással kezdődött a darab a színpadon

Rendhagyó módon, színpadi szalagátvágással kezdődött a Legénybúcsú című bohózat előadása szombaton este, Kaposváron, az Agórában.

K.G.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Fülöp Péter színházigazgató, művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár avatóbeszédében kifejtette, a Csiky Gergely Színház és az Együd Árpád Kulturális Központ azért hajt végre integrációt, hogy méltóbb körülmények között fogadják a nézőket, növelve a komfortérzetüket. Ennek a folyamatnak a része, hogy felújították az Agóra színháztermét. Az infrastrukturális fejlesztésben oroszlánrésze volt Gelencsér Attilának, utalt erre. 

Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a színpadon hangsúlyozta, hogy reneszánszát éli a kaposvári kulturális élet. Az újjáépített Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ és a Szivárvány Kultúrpalota méltó színterei annak, hogy a közönség élményekkel gazdagodjon, és egyben közösséget építsen. 

 

A Szente Vajk rendezte Legénybúcsú előadása kapcsán a színpadra szólították Lipics Zsoltot, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját és Bank Tamást, a budapesti Játékszín vezetőjét. A színidirektorok elmondták, hogy valódi és egyedülálló koprodukcióban vesznek rész, miután önálló díszlettel, váltott szereposztásban adják elő a színdarabot Budapesten, Kaposváron, Nyíregyházán és Pécsen. A cél az, hogy a fővárosi és vidéki színházak közelebb kerüljenek egymáshoz.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában