Versenyek

2022.03.13. 20:00

Diákok mutathatják meg tehetségüket a bajomi Csokonai-napokon

Harmincadik éve szervezi meg a nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola azt a programsorozatot, amelyben a helyi és a környékbeli iskolák diákjai tanulmányi, sport- és művészeti versenyeken mérhetik össze tudásukat, így tisztelegve az intézmény névadójának munkássága előtt.

Andricz Gabriella

Az egyhetes jubileumi rendezvénysorozat megnyitóján a harminc év dokumentumait összefoglaló kiadvánnyal kedveskedett az iskola vezetése azoknak a nagybajomi pedagógusoknak és támogatóknak, akik életben tartották a Csokonai–napokat napjainkig. 

– Mindazok, akik indulnak a tanulmányi versenyeken, elkezdik növeszteni szárnyaikat, és felemelkedhetnek az ízlés, a kultúra és a művészetek várába – mondta a megnyitón Wallinger Endre igazgató. 

Valkó Andrea, az iskola pedagógusa a Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából hirdetett rajzpályázatra érkezett munkákból rendezett tárlatot nyitotta meg, Milbacher Róbert nagybajomi születésű író, irodalomtörténész pedig rendhagyó irodalomóra keretében osztotta meg nagybajomi élményeit a hallgatósággal. 

A jeles napokra a nyolcadikosok látványos nyitótánccal is készültek, amelyet a szüleiknek mutattak be a farsangi rendezvények napján. – A héten több mint tíz kategóriában mérettethetik meg képességeiket a tanulók, amelyek közt matematikai, természetismereti, német nyelvi, történelmi, népdaléneklési és sportversenyek is lesznek. Az eredményhirdetést és az események zárását március 9-én tartották a nagybajomi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában