Kisgyalán

2022.03.01. 10:00

Farsangolni gyűltek össze Kisgyalánban

K.G.

Százan farsangoltak szombaton este a művelődési házban. A Kisgyalánért Kulturális Egyesület hagyományőrző csoportja szervezte a rendezvényt, amelynek a legfontosabb programja az volt, hogy a településen élő gyermekek jelmezt öltöttek, és szüleik kíséretében közösen tartottak bemutatókat. A helyiek és a környékbeli községekből érkezők váltották egymást a színpadon. A zimányi asszonykórus is szerepelt a műsorban, valamint fellépett a kisgyaláni nőegylet és az ifjúsági csoport is. Az összejövetelt vacsora zárta, ahol mindenkit vendégül láttak, majd a hagyományos farsangi bállal zárult az este. 

A farsangnak régi hagyománya van a községben, ezért a kisgyalániak örültek, hogy a koronavírus-járvány leszálló ágában meg tudták tartani a rendezvényt. A farsang vendége volt Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki méltatta azt a fejlődést, amely végbement a településen az utóbbi években.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában