Színház

2022.03.11. 12:49

Jászai Mari-díjjal jutalmazták a Csiky színészét

A nemzeti ünnep alkalmából Jászai Mari-díjjal jutalmazták Nyári Oszkár, a Csiky Gergely Színház művésze munkásságát.

Turbéki Bernadett

Nyári Oszkár, a Kapsvári Csiky Gergely Színház színmûvésze (j) átveszi a Jászai Mari-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erõforrások miniszterétõl március 15. alkalmából a mûvészeti díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. március 10-én. Balról Latorcai Csaba, az Emberi Erõforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára. MTI/Kovács Attila

Fotó: Kovács Attila

A tíz nagyjátékfilm és a rádiós szereplései mellett a színpadon érzi legjobban magát Nyári Oszkár. Hűséges típusnak vallja magát, hiszen a Csiky Gergely Színház társulatát erősíti már huszonhat éve.

Munkáját most Jászai Mari-díjjal ismerték el.

–Bevallom, így ötvenhárom évesen már azt éreztem, hogy elment mellettem ez az elismerés, nem kapom meg, így szinte már le is mondtam róla, de kitartást igényel ez a pálya – mondta Nyári Oszkár.

–Melegséggel tölti el a szívemet ez a szakmai visszajelzés. Színészként nemcsak úgy gondolkodunk, hogy a fizetésemért egy szolgáltatást nyújtok, hanem plusz vállalásokat is teljesítünk, hiszen ez a hivatásunk – mondta a színművész, aki két alapítvány és két színház munkájában vesz részt aktívan.

Minden idejét kihasználja, akár a szabadnapjait is feláldozza, hogy a hivatásának élhessen.

A Csiky Gergely Színház az imént tette közzé, hogy Hunyadkürti György ugyancsak a Pesti Vigadóban Magyarország Kiváló Művésze díjat vett át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában