Videó

2022.03.24. 19:30

Színpadra vitték lelküket a tehetséggála fellépői

Tehetséggálát szervezett a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület csütörtökön a Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központban. Hat kategóriában 48-an léptek színpadra.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– A versenyszituáció szerintem egyszerre izgalmas és jó – mondta lapunknak a 19 éves Göde Bence, a kaposvári Zichy Mihály iparművészeti szakgimnázium és technikum tanulója. – A fellépők fontos lehetőséghez jutnak, s hosszas felkészülés után közönség előtt is megmutathatják tudásukat, tehetségüket. Nemes Nagy Ágnes Istenről című versét adom elő, s ennek már van előzménye. Szeretem az irodalmat, már általános iskolában is gyakran szerepeltem. Örülök, hogy lehetőséghez jutunk. 

 

A mezőcsokonyai hagyományőrző cigány tánccsoport nyolc tagja már a főpróbán is fergeteges hangulatot teremtett. Bogdán Péterné, a közösség vezetője azt mondta: 25 perces műsorral készültek, legfiatalabb tagjuk 7 éves, a legidősebb 16 esztendős. Korábban térségi bemutatókon, kulturális seregszemléken mutatták meg tudásuk legjavát, Kaposváron, Nagybajomban, Babócsán és Pécsen is felléptek már. 

 

 

– Sokkal nagyobb ez a színpad, mint az otthoni – mondta a tánccsapat egyik tagja, Herceg Krisztián. – Szerencsére elég időt kaptunk a gyakorlásra. 
Ének, népdalcsokor, próza és néptánc: 48 fellépőt hívtak meg a csütörtöki somogyi tehetséggálára, amelyet a nemzeti tehetségnap alkalmából szerveztek meg. 
A KSZC barcsi Dráva Völgye technikumot két diáklány képviselte a világot jelentő kaposvári deszkákon: Fritz Kitti és Rapkai Réka dalokkal készült a gálára. 
Borsós Szilvia, az intézmény általános igazgatóhelyettese hangsúlyozta: a hagyományápolást, az értékteremtést egyaránt szolgálja a programsorozat, melynek keretében évről évre újabb somogyi fiatalok állhatnak színpadra. 

 

– A koronavírus-járvány következtében az utóbbi két évben számos rendezvényünk elmaradt, s biztató, hogy most újból ennyien vagyunk – mondta Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke. – Büszke vagyok az újabb somogyi tehetségekre, s arra is, hogy az egykori amatőr indulók közül többen már profi előadóként bizonyítanak. 

Címkék#tehetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában