Ripp-Rónai Fesztivál

2022.04.28. 12:00

Mester és tanítványa egy különleges kettős tárlaton

MW

A Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában a Rippl-Rónai Fesztivál keretében rendezik meg azt a kettős tárlatot, amelyen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán tanító Jónás Péter grafikusművész és tanítványa, Gombos Zsófia mutatkozik be. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) a művészeti tehetség átörökítésének megértésére tesz kísérletet Staféta című sorozatukkal, melynek keretében művészdinasztiák és művészcsoportok alkotásait láthatja a közönség. 
A tervek szerint május 26-án nyíló kiállítás a Staféta 5. állomása lesz. Tavaly indult sorozatukkal vidéki városokba látogatnak, és örömmel jönnek Kaposvárra is. Mint megtudtuk: a szentendrei Darkas–Rákossy művészdinasztiával ismerkedhetett elsőként a publikum Budapesten, majd Debrecenben. A cirkusz láthatatlan lelke című tárlaton Urbán Ádám fotóit állították ki, jelenleg pedig az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő székházában Sándor Antal festő- és szobrászművész alkotásai tekinthetők meg. A Kormányhivatal kettős tárlata július közepéig látogatható. MW 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában