Móka és kacagás

2022.04.04. 14:00

Színház egy héten át: gálával zárult a gyermekszínházi biennálé

Gálával ért véget szombaton este a X. jubileumi gyermek és ifjúsági biennálé Kaposváron. Harminckilenc előadás és szakmai program valósult meg az egy hét alatt.

Góz Lilla

Az előadások minden korosztály számára tartogattak élményeket, az egy hét alatt több száz gyermek és fiatal fordult meg a Csiky Gergely Színházban, az Együd Árpád Kulturális Központban, a Szivárvány Kultúrpalotában és a BábSzínTérben. 

 

A szombat esti gálán a Kolibri Színház Emma csöndje című előadása kapta az Üveghegy-díjat. A legjobb ifjúsági színházi előadásnak a Weöres Sándor Színház, Mesebolt Bábszínház, és a Kabóca Bábszínház Szólít a szörny darabját választották. A Kovács Ildikó-díjat Bartal Kiss Rita gyermekszínházi rendező kapta, a Keleti István-díjnak pedig Grisnik Petra, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid örülhetett. A Kemény Henrik-díjat Pájer Alma Virág kapta, a legjobb látványtervezésért pedig Hoffer Károlyt részesítették Koós Iván-díjban. A Békés Pál-díjnak Pass Anna örülhetett, Újvilág című munkája miatt érdemelte ki az elismerést. A zsűri különdíját a Nézőművészeti Kft. – Manna Kalap előadása, a Nemzeti Táncszínház, Duna Táncműhely, Káva Talpuk alatt alkotása, a Vaskakas Bábszínház Vuk darabja, a Vojtina Bábszínháztól A libapásztorlány és a Szegedi Nemzeti Színház, Gyüdi Eszter Időfutár alkotása érdemelte ki. A hallgatói zsűri az Emma csöndje és a Kalap előadást díjazta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában