Pályázat

2022.05.24. 14:59

A hősök életét festették vászonra a fiatal művészek

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei pályázatára 454 somogyi alkotás érkezett, a díjakat kedden adták az Együd Árpád Művelődési Központjában.

Harsányi Miklós

 

– Ma az  ifjú tehetségeket ismerjük el – mondta a megnyitón Terkovics Éva, tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, aki méltatta a sok beérkezett színvonalas alkotást. A tűzoltók munkája elevenedik meg az alkotásokon, az óvodásoktól összesen 76 rajz érkezett. Kovács Lili és Gergelics Dóra, a zamárdi óvoda ovisai győztek, második  Rédli Bálint (toponári Festetics Karolina Központi Óvoda),  Kovács Amira, a siófoki Micimackó tagóvoda növendéke érte el a harmadik helyezést. A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna református óvoda Halacska csoportja különdíjat kapott. 

– A gyerekek lelkesen dolgoztak, krepp papírt hajtogattak, s egy tűzoltóautót készítettek – mondta Baglyos Enikő óvónő. – Hasznos a pályázat, mivel a legkisebbeknek is lehetőséget teremt a kreativitásra. 

Szabadkézi rajzból a  6-10 éveseknél  Barna Boldizsár (Bodrogi iskola) nyert, második Plájás Olivér (kaposvári református iskola), a harmadik Juhász Tekla (Bodrogi Bölcsesség Kezdete iskola), a 11-14 éves korosztályban Vörös Krisztián (marcali Noszlopy iskola) végzett az élen, a második helyezett Mezei Barbara (marcali Festetics iskola), a listán őt követte Oblián Liliána (barcsi Arany János iskola). A 15-18 éveseknél Horváth Katalin (csurgói Kolping Nagyváthy János középiskola) győzött, Károly Jázmin, a somogyvári gyógypedagógiai intézmény tanulója a második helyen fejezte be a pályázatot. A három tagú zsűri az egyéb kézműves, az  irodalmi és a számítógépes alkotásokat is értékelte. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában