Kiállítás

2022.05.25. 19:00

Cigány hősökről szól az utcatárlat

Vigmond Erika

Marcali Együtt, Szabadon – Magyar Cigány Hősök címmel érkezett vándorkiállítás Marcaliba. A Terror Háza Múzeum által összeállított installációk harminc olyan – különböző társadalmi hátterű és foglalkozású – magyar cigány embert mutatnak be az 1956-os időszaktól napjainkig, akik helytállásukkal, kulturális, művészeti vagy közösségszervező teljesítményükkel példaképnek tekinthetők.
A vándorkiállítást a marcali Kulturális Korzóban ajánlották a közönség figyelmébe. A megnyitón – Sütő László, Marcali polgármesterének köszöntője után – Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze mutatta be a kiállítást, szót ejtve a tárlatszervezők szándékáról és a megvalósítás lépéseiről is. Elmondta: a „30 éve szabadon” emlék­év részeként hozták létre az országjáró-vándorkiállítást.
A megnyitót Kökény Tamás, a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató 2016-os győztesének élő akusztikus koncertje zárta.
A cigány hősöket bemutató utcai tárlat a Künzelsau téren tekinthető meg május 26-ig. Vigmond Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában