Ünnepi pillanatok

2022.05.27. 11:00

Emléktáblát avattak Kálmán Gyula tiszteletére

Gamos Adrienn

1917. január 11-én nagy jelentőségű esemény színhelye volt a ságvári református templom. A Ferenc József-rend Lovagkeresztjével tüntették ki egyházi és közéleti érdemei elismeréséül Kálmán Gyula néhai esperes-lelkipásztort. A Magyar Református Egység Napján a 105 éve történtek előtt hálaadó istentisztelettel, emléktábla-avatással és kiállítással tisztelgett a nagy múltú eklézsia. Dancs Ferenc főgondnok ismertette Kálmán Gyula, a ságvári gyülekezet 52 évig volt lelkipásztorának és a Külső-Somogyi Református Egyházmegye 15 esztendeig volt esperesének életét és szolgálatának főbb állomásait. Ezután Bozsoki-Sólyom János helyettes lelkész imádsága, rövid elmélkedése következett. 
Bódis Roland, az adományozó család nevében leplezte le a Kálmán Gyula nevét őrző emléktáblát. A néhai esperes unokaöccse, Csizmadia Aladár pápai teológus köszöntőverset mondott. Kiállítást is rendeztek Kálmán Gyula írásaiból, fényképeiből, énekeskönyvekből, Szentírásokból. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában