Épülés

2022.05.19. 20:00

Ezernyi bálából építik fel a komolyzene új szentélyét

Hamarosan szalmabálákból építenek colosseumot Imremajor közelében.

Turbéki B.

A monumentális méretű, ezer-ezerötszáz bálából álló színházhoz az „építőelemeket” a Nagyberekben gazdálkodó Hubertus Bt. biztosítja majd. A területet is ők bocsátják rendelkezésre a program megvalósításához. 


A szervezésben és a helyi kulturális életben a Majorka Alapítvány is oroszlánrészt vállalt Antics László vezetésével. 
Ifj. Major István, a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar egykori igazgatója tíz éve költözött Imremajorba, az utóbbi néhány évet már életvitelszerűen töltötte ott. Régi, dédelgetett álma és ötlete látszik most megvalósulni a csaknem 60 méter átmérőjű szabadtéri koncerthelyszínnel. 


Ifj. Major István, aki a bálaszínház megvalósulását támogató Albakkord Zenei Alapítvány kuratóriumi elnökeként, további négy elismert művész pedig kurátorként járult hozzá, hogy pályázatuk sikeres legyen. A projekt csapatát Kesselyák Gergely karmester, a Virtuózok televízió-műsor zsűritagja, művészeti vezetőként irányítja. Az ötlettervet pénteken adták be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Kulturális-Művészeti Projektek felhívására. A nagy projekt, amely éppen döntés előtt áll a Nagybereki Zenei Fesztivál a Balatoni Bálaszínházban Balatonfenyves-Majorkán néven ismert egyelőre. 


– A Balaton déli partjának üde színfoltja szeretnénk lenni „visszalassítva” az embereket arra, hogy a komolyzene befogadóivá váljanak. Itt farmerban és tornacipőben hallgathatják meg a műveket, senkit nem feszélyez a nyakkendő és a tűsarkú – mondta ifj. Major István. A bálaszínházat már idén nyáron felépítik, ám a fesztiválprojekt megvalósítását 2023 nyarára tervezik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában