Fotók

2022.05.20. 19:16

Hangszerek koncertjétől volt hangos a kaposvári városliget

Családi napot rendezett pénteken délután a Liszt Ferenc Zeneiskola, a Városligetben csaknem félezren kapcsolódtak a programba.

Harsányi Miklós

A dobosok menetelését hangszerbemutató és közös éneklés követte a hagyományteremtő szándékkal megszervezett találkozón. 

– Kislányom, Nóri egy éve tanul klarinétozni, s szerintem nagyon hasznos a zenetanulás – mondta Várszeginé Pálfy Marianna, aki gyermekeivel látogatott el a családi napra. Gitár, tuba, hegedű, nagybőgő és trombita: többek közt ezeket a hangszereket mutatta be Nagy Zsuzsanna és Kemény György. Nagy Tamás intézményigazgató szerint biztató, hogy ekkora érdeklődés övezte a rendezvényüket. 

Fotók: Lang Róbert

– A zene felszabadítja a lelket – hangsúlyozta. – S a gyermekek tanulmányaik során számos olyan ismeretet elsajátítanak, amelyet később, felnőttként is kamatoztathatnak. 

Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila ország­gyűlési képviselő is meglátogatta a családi napot. A KASI támogatásával jégkorong- és atlétikai bemutató is kiegészítette a programot, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete elsősegély-bemutatót szervezett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában