Művészet

2022.05.25. 09:00

Nívódíjakkal ismerték el a Somogy Táncegyüttest

Marosi G.

BHárom díjjal gazdagodott a Somogy Táncegyüttes a XXX. Zalai Kamaratánc Fesztiválon a hétvégén, amelynek idén a budapesti Hagyományok Háza adott otthont. Táncszínházi kategóriában Turi Endre koreográfusi nívódíj harmadik fokozatát vehette át, Merczel Sára és Bogdán Gergely az autentikusnéptánc-kategóriában kapta meg ugyanezt az elismerést, Kovács Márton zenei nívódíjjal gazdagodott. 
Csikvár Gábor a Somogy Táncegyüttes menedzsere elmondta, a fesztiválon csaknem harminc koreográfia versengett, kilenc jutott be a gálába, ebből kettő a kaposvári táncosok produkciója volt. 

 

– Nagyon nehezek ezek a versenyek, mert az utóbbi évtizedekben a profi együttesek formációi is megjelentek a fesztiválon – hangsúlyozta Csikvár Gábor. – A zsűri mindkét koreográfiát megdicsérte és kiemelte a táncosok szakmai teljesítményét. Mindkét előadást fegyelemmel és művészi átéléssel tudta bemutatni az együttes. Úgy fogalmaztak, a Somogy Táncegyüttes volt az egyetlen művészeti közösség, akinél érezni lehetett, hogy milyen szervezetten működnek együtt, s érzékelhető, hogy a zenekar is részt vesz a műhelymunkákban. 

A Zalai Kamaratánc Fesztivált kétévente szervezik meg. Az eseménynek a zalaegerszegi színház adott volna helyet, de átépítik, ezért az idén Budapesten szervezték meg az eseményt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában