Művészet

2022.05.14. 12:30

Vegyes technikával alkot a pedagógus

Kurucz Miklós középiskolás kora óta fest és rajzol, mindkét alkotási módot kedveli, gyakran egyetlen alkotáson ötvözi a kettőt.

T. B.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Gyakran vegyes technikájúak a képeim, a festői hatást festészetre alkalmas technikával, a rajzi hatásokat pedig az erre alkalmas eszközökkel oldom meg. Mindez beépül a képeimbe is – mutatta be techikáját a pedagógus, akinek a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban nyílt kiállítása hétfőn. 

– Ezen a pasztellképemen a háttér olyan, mint egy festmény, a többi pedig rajzi megközelítésben látszik – mutatta Fészek című alkotását Kurucz Miklós. – Régen volt az utolsó kiállításmegnyitóm, de szívesen beszélgetek bárkivel az alkotásaimról, ez a része közelebb áll hozzám, mint egy megnyitóünnepség – árulta el a művésztanár, aki a tárlatát amolyan bemutatkozásnak szánta a kollégiumban, ahol dolgozik. 

– A gyerekek festőként nem ismernek, nem tudják, mivel foglalkozom. Ez a kiállítás jó lehetőséget nyújt arra, hogy egy másik aspektusból megismerjenek a diákok – mondta az alkotó, aki egy színes válogatást állított ki azon a helyen, ahol eddig inkább tanítványainak rendezett be tárlatokat. 

– Az elmúlt tíz év alkotásaiból válogattam össze a mostani anyagot. Alkotás közben már előre tudom, mit fogok megjeleníteni, ám van itt olyan festményem is, amit a tudatalattim diktált. – Vasúti témájú képek, természeti formák, biliárdgolyók játszma alatti útvonala is látható a paravánokon – mutatott körbe Kurucz Miklós, akitől a fantáziavilág sem áll távol. Ezt bizonyítja Gyász című képe, amelyen egy angyal szeretetét ábrázolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában