Hőlégballon repített a múltba

2022.06.13. 16:00

Búcsúi hagyományokat élesztettek újra a lakócsai falunapon

Kirakódóvásár, főzőcsapatok sokasága és kultúrcsoportok színes műsora várta a sportpályára kilátogatókat a hétvégén.

Gamos A.

Az Antal-napi búcsúhoz kapcsolódóan falunapot tartottak Lakócsán, így igyekeztek feléleszteni a hagyományokat, a régi falusi búcsúk hangulatát. – Vannak tervek, tettek, a képviselő-testület tagjai egységben, összefogással végzik a munkájukat, melyet Lakócsa gyarapodása és fejlődése is jelez – mondta köszöntőjében Szászfalvi László ország­gyűlési képviselő. 

A nap során nem volt könnyű a zsűri dolga a sertéshúsból készült pörköltek értékelésénél. Hiába indult a versenyen a Piros hetes, Kalambo vagy Kula Matyi, a győzelmet végül „Pomiék” csapata szerezte meg. A kulturális programban elsőként a Megarox Társulata lépett fel népszerű retró slágerekkel. A Biseri Drave, azaz a Dráva Gyöngyei tamburazenekar horvát, cigány és magyar dalokat adott elő. Őket a viroviticai Stimung Band és a bolhói hagyományőrzők csapata követte. Ezután Tesók Attila mulattatta a szépszámú közönséget, majd a Dupla Kávé kevert egy jó mixet, és hőlégballon-bemutató is színesítette a falunapot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában