Alkotás

2022.07.11. 16:00

Héttonnás carrarai márványból, készült a segítő Mária a Balaton-parton

Boldog vagy, mert hittél – ez a Lukács evangéliumából való szakasz került fel annak a Mária-szobornak a talapzatára, amely néhány hete a zamárdi Balaton-parton fogadja az arra járókat.

Lőrincz S.

Az első boldogság, amelyet a Biblia említ, Szűz Máriára vonatkozik, kinek húsvétra gyönyörű szobrot állítottak a településen – helybeliek és az itt nyaralók nagy örömére. 

Varga László, kaposvári megyés püspök Kocsi György, zamárdi plébánossal kültéri szentmisét mutatott be az üdülőtelepi kápolnánál, majd a misén megjelentek ünnepi körmenet keretében vonultak a Balaton-partra, ahol a leleplezést követően a főpásztor megáldotta a hófehér carrarai márványszobrot. A Segítő Mária című alkotást Mészáros Attila szobrászművész egy héttonnás tömb kétharmadát lefaragva, egy éven át készítette Havancsák László ötlete nyomán. 

A siófoki Ybl-díjas építész, Ripszám János tervei alapján – a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai közreműködésével – látványos szoborfülke épült türkiz háttérrel, melyen fehér ornamentika-díszítés is megjelenik. Lőrincz S. 

Fotó: Kling Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában