Felújítás

2022.07.03. 18:00

Kívül-belül megújult az újlaki templom

Kívül-belül felújíttatta templomát a maroknyi református gyülekezet Rinyaújlakon. A munka befejezése után, a hétvégén hálaadó istentiszteletet tartottak.

Gamos Adrienn

Szászfalvi László, országgyűlési képviselő arról beszélt az ünnepségen, hogy az elmúlt tíz esztendőben nagyon sok pályázati támogatáshoz jutottak a gyülekezetek, sorra újulhattak meg a templomok. Az ünnepségen igehirdetéssel Hella Ferenc, somogyi esperes szolgált. Peti Csaba polgármester elmondta: 50 éve e hajlékban tett konfirmációi fogadalmat és egy évtized után most polgármesterként, illetve a református közösség gondnokaként is a rinyaújlaki templom felújításáról számolhat be. A beruházás költsége elérte a 9 millió forintot, a Bethlen Gábor Alapítványtól kapott támogatásból kicserélték a 180 éves templom tornyának ablakait, lefestették az épület nyílászáróit, és felújították a karzatot is. Hangsúlyozta, hogy egyre fogy a gyülekezet, de a hit megmarad. 

Az egykori református néptanítójuk, Arany Bálint szavaival zárta beszédét: „…Az örök istennek nevét szívetek rejtekében tudom a legbiztosabb helyen. Oda zárjátok hát Őt, és soha, de soha el ne feledjétek!” 

Fotó: MW

Címkék#templom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában