Új évad

2022.06.02. 17:44

Szabadtéri színpad váltja a Csiky-pódiumot a nyáron

Elhagyja a kaposvári Csiky Gergely Színházat Olt Tamás művészeti igazgató és augusztustól a budapesti Karinthy Színházat vezeti majd. Helyét kaposvári teátrumban Mészáros Tibor színművész veszi át, jelentette be Fülöp Péter színházigazgató csütörtökön a 2022/2023-as évadismertető sajtótájékoztatón.

Marosi Gábor, [email protected]

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Több színész is távozik nyáron a társulattól. Kovács Panka, Zsíros Linda és Törő Gergő helyét Boros Bence, Sepsi Melinda és Kaszás Csenge művészek veszik át, hangzott el a sajtótájékoztatón. Fülöp Péter igazgató kiemelte, sikeres volt az idei évad, a legnépszerűbb előadás a Csárdáskirálynő volt, amely továbbra is műsoron maradt.

Forrás: Lang Róbert

Ebben az évadban több mint 71 ezer néző volt kíváncsi az előadásokra, ebből 21 ezer 500 gyermek. – Ez köszönhető a Lázár Ervin programnak, amely során az általános iskolások egyszer, ingyenesen részt vehettek valamely előadóművészeti intézmény előadásán – mondta Fülöp Péter. A 2021/2022-es évadban összesen 327 előadás volt a színházban, ez mintegy 1000 óra műsoridőt töltött ki.

Fülöp Péter kiemelte, nagy sikerrel zajlott le a Kaleidoszkóp versfesztivál, ahonnan a kaposvári színház több díjat is elhozott. – Sokadjára rendeztük meg a Zenevarázslat zongoraversenyt és kurzust, ahol zongoraszóval és gyerekzsivajjal töltöttük meg az Agórát és a Szivárvány Kultúrpalotát. Jubileumi 10. gyermekszínházi biennálénak adott otthont a színházunk és egy nagyon komoly tárlatot, Mednyánszky László életmű-kiállítását nyitottuk meg a Rippl-Rónai Fesztivál keretei között – mondta Fülöp Péter.

Az eseményen elhangzott, június 7-én a Thália Színházban a Vidéki színházak fesztiválján játszik majd a Csiky-társulata. Nyáron a szigligeti, a tihanyi, a balatonboglári és a pécsi szabadtéri színpadokon lehet találkozni a kaposvári művészekkel és az elmúlt évekhez hasonlóan az Ördögkatlan Fesztiválon is fellépnek a színészek. Fülöp Péter hozzátette, az energiaárak-drágultak és a díszlet, jelmez előállítási költségek is megemelkedtek, ezért kénytelenek néhány száz forintot emelni a jegyek és a bérletek árán.

 

Shakespeare, Gogol és Magnier a színpadon 

Olt Tamás művészeti igazgató a tájékoztatón elmondta, a következő évadban olyan rendezők állítanak színpadra darabot, akik szorosan kötődnek a városhoz. Az évad egy ősbemutatóval indul majd szeptember végén: A riviéra vadorzói című musical vígjátékot Mészáros Tibor rendezi. A közönség novemberben Olt Tamás rendezésében a Bánk bánt tekintheti meg, karácsony előtt pedig Fándly Csaba első nagyszínpadi rendezését, az Oscar című komédiát. 

Visszatér Kaposvárra a lett rendező, Ilja Bocharnikovs, aki a Revizort állítja színpadra. Az utolsó nagyszínpadi bemutatót direkt a Csiky Gergely Színháznak írják újra Shakespeare műve alapján, Sok hűhó a biztonság kedvéért címmel. A gyerekek A brémai muzsikosokat és Hamupipőkét láthatják majd, Ádám almái és Az apa pedig a kamaraszínházban lesz látható. Az idei évadból 8 előadás továbbra is műsoron marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában