Cirkuszok éjszakája, Galéria, Videó

2022.07.15. 20:00

Attrakció vonult végig Balatonlelle legforgalmasabb útján

Néhány évvel ezelőtt még nem volt szokatlan, hogy elefántok járják Balatonlelle utcáit, ha a Cirkuszok Éjszakája rendezvény kezdődött. Ma már csak színes emlékként idézik fel az emberek az ormányosokat. A Magyar Nemzeti Cirkuszban idén már nem dolgoznak vadállatokkal.

Turbéki Bernadett

Fotó: Németh Levente

Sorfalat álltak a cirkuszrajongók a balatonlellei főút mellett. Ahogy haladt a Richter utcából indult cirkuszi felvonulás, úgy csatlakoztak a menethez a várakozók is, hogy együtt érkezzenek meg a Napfény strandra. Mismás Luca strandolni indult kislányaival, egy pokrócon ülve várták a menetet az egyik kanyarban.

– Az időjárás nem kedvez a strandolásnak, akkor legalább kényelmesen vagyunk, amíg megérkezik a menet. Még sosem láttuk a felvonulást, de cirkuszba szoktunk menni, jobban élvezem, mint a gyerekek. Állatok nélkül azért kicsit más, sokat dobtak a műsoron az állatszámok. Két hete voltunk a lelleiben, szombaton pedig Zamárdiba megyünk cirkuszba – mondta Mismás Luca.

Időben elfoglalta helyét Fógel Károlyné is, aki unokájával várta a menetet a strandon a kordonnál.

– Ha Szolnok felé jár a cirkusz, ott is meg szoktuk nézni őket – mondta a nagymama.

– Kedvencem az a műsorszám, amit kötélen csinálnak – mondta Fógel Vivien.

– Mi Sopronból jöttünk, a Cirkuszok éjszakája miatt vagyunk itt, a lányom nagy rajongó. Természetesen már a jegyünk is megvan estére – mondta Zách Klára, miközben Richter József cirkuszigazgató élő közvetítését kísérte figyelemmel a Magyar Nemzeti Cirkusz közösségi oldalán.

– Rendszeresen járunk cirkuszba, engem többször kiszólítottak már, és álltam a ló hátán, amikor ki lehetett próbálni. Nekem is van egy zsonglőrműsorom, amivel az iskolában Ki Mit Tud?-ot nyertem – újságolta a tíz éves Búlcsú.

 

A menetet mazsorettek vezették fel, és egy óriási kamionból integettek az artisták. A kamion volánjánál hazánk egyetlen Kossuth díjas cirkuszművésze, Richter József ült.

– Egy utazócirkuszban ehhez is érteni kell, a feleségem is tud kamiont vezetni – osztotta meg velünk Richter József, akinek fia, vagyis hazánk legfiatalabb cirkuszigazgatója konferálta fel a strandon bemutatott műsorszámokat. Görkorcsolyával, lovakkal, diabolóval, labdákkal és halálkarikával mutattak be attrakciókat a művészek.

– Ezt a halálkereket izgalmas volt nézni, öt éve járunk ide nyaralni, amelybe a cirkusznak és a vidámparknak is része van – mondta Szabó László, aki családjával ámuldozott a látványos produkción.

– Nekem minden a kedvencem, de legjobban Steviet, a bohócot, és a lovakat szeretem

– Este megnyitjuk a porondot és egy bővített műsorral, fellépő vendégekkel várjuk a publikumot – mondta a cirkuszigazgató, aki egy régen bemutatott, felújított műsorszámban látható a Richter csoporttal. Az Attrakció című műsorban a magyar zászló is kiemelt szerepet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában