Fotók+videó

2022.07.31. 09:00

Süsü idén is Balatonszárszóra hívogatta a családokat

Már-már hagyomány Balatonszárszón a júliusi Sákrányfesztivál, amelyre az ország minden pontjáról érkeznek családok. Sőt sokan éppen erre az időpontra időzítik nyaralásukat.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

Rendhagyó módon nem a Balaton partján fogadták a gyerekek Süsüt, a híres egyfejű sárkányt Balatonszárszón. Az időjárás miatt ugyanis az Óperenciás tengerre emlékeztető hullámok csaptak fel, ezért aztán Süsü testi épsége miatt nem érkezhetett hajóval a balatonszárszói Sárkányfesztiválra, hanem gyalogosan lepte meg a kicsiket.

A mesehőst a gyerekek a Csukás Színházban várták, ahol tapsvihar fogadta. Többen közös fotót készítettek vele, voltak akik pacsiztak a sárkánnyal és olyan is, aki csak szerette volna megsimogatni kedvenc mesefiguráját. A kicsik közül többen az egyfejű sárkányt mintázó plüssöket szorongatva várták a program kezdését a Sárkányfesztiválon. A Fabula együttes várta a gyerekekkel együtt Süsüt, akik Csukás István megzenésített verseit adták elő. Ez annyira jól sikerült, hogy az egyfejű mesefigura táncra is perdült a gyerekekkel. 

Ugyan a szombati sárkányhajózás a szél miatt elmaradt, de ezt vasárnap pótolhatják a vállalkozó szelleműek. A 100 Folk Celsius délutáni koncertjének már nem volt akadálya az időjárás, ahogyan a néhai frontember Orbán Józsira való megemlékezésnek sem. A Tóparti parkban emlékére fát is ültettek a mesefesztivál keretében. 

Balatonszárszó gyakorlatilag megtelt erre a hétvégére kikapcsolódni vágyó családokkal, akik már hagyományosan a Sárkányfesztiválra időzítik közös nyaralásukat. Ezt bizonyítja az is, hogy már előre elfogyott az összes jegy a vasárnapi Süsü, a sárkány kalandjai című előadásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában