A muzsika hangja

2022.08.04. 13:00

Filmslágerek és legendás dalok is felcsendülnek

Góz Lilla

Gigantikus méretű fúvószenekar játssza a Star Wars jól ismert dallamait a hétvégén Barcson. Százhatvan zenész gyűlt össze a barcsi fúvószenei táborban augusztus első hetén. A tábor zárásaként Keszthelyen, Szekszárdon és Barcson is koncertezik a DDRF Symphonic Band és a DDRF Mini zenekara augusztus első hétvégéjén. − A közösségi muzsikálás a zenei tevékenység Forma 1-e, a legmagasabb szint – mondta el Tóth Ada Eszter, a DDRF Symphonic Band egyik alapítója, klarinéttanár. Hozzátette: a zenekar hét évvel ezelőtt önerőből, 36 emberrel alakult. Tóth Ada, klarinéttanár és Tóth Bence, Svájcban élő karmester, egykori iskolatársak álmodtak egy nagyot: zenészbarátokat szerveztek maguk köré és hirdettek egy fúvószenekari tábort.

A kezdeményezés hamar komolyra fordult, 2021 telén már több mint 100 zenész gyűlt össze táborozni, a 2022-es nyári táborban pedig 160-an próbálnak együtt. 

A nyári tábort három koncerttel zárják, ahol a közismert zeneszámokon túl – úgy mint a Star Wars vagy Frank Sinatra dalai −  igazi különlegességek, köztük egy ősbemutató is hallható lesz majd. Pénteken Keszthelyen, szombaton Szekszárdon, vasárnap Barcson a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium muzsikálnak közösen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában