Színészek a balatoni porondon

2022.08.06. 09:00

Lovak, artisták és Kálmán Imre dalok a cirkuszban

Színházi előadás próbái zajlanak a napokban a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában Balatonlellén. Moravetz Levente, a pécsi Harmadik Színház vezetője Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő című nagyoperettjét állítja porondra. Az előadásban ifj. Richter József lovasakrobata mutatványával kápráztatja el a közönséget egyetlen előadás erejéig.

Andricz Gabriella

Fotó: Szabolcs László

A pécsi rendező által megálmodott darabot már korábban, 2004-ben is láthatta a közönség Székesfehérváron a Richter család közreműködésével. Az akkori előadás sikere indokolta, hogy a kezdeményezésnek legyen folytatása. 

– Abban az időben zajlottak a Vörösmarty Színház felújítási munkálatai, így jött az ötlet, hogy cirkuszi sátorban mutassuk be az előadást – mondta el Moravetz Levente. – A fehérvári előadás próbafolyamata alatt máig tartó jó barátság szövődött családunk és a Richter család tagjai között. Az akkori darabban Richter Flórián szerepelt lovasakrobata mutatványával. Mindig csodáltam a Richter család tevékenységét, magával ragadott a cirkuszdinasztia 1821-ig visszavezethető története. Ez a ma már négy Aranybohóc díjjal kitüntetett család a cirkuszművészet Oscar-díjával is büszkélkedhet. 

Moravetz Levente

Moravetz Levente korábban könyvet írt a cirkuszdinasztia nagyjairól Aranybohóc címmel. – Az élet úgy hozta, hogy az idén végre újra be tudjuk mutatni a Cirkuszhercegnőt, a nyáron csak egyetlen előadás erejéig, azonban remélhetőleg ősztől már a fővárosban is színpadra kerülhet. Négy előadást játszunk a nyáron a Moravetz Produkció szervezésében; a Sárkányszív, a Csodaszarvas és az Egri csillagok mellett készülünk a Kálmán Imre csodaszép operettjére. Egy igazi nagy­operettet láthat a közönség a porondon, klasszikus jelmezekkel, nagyestélyikkel, pazar szereposztással, és látványvilággal, amelyet a Magyar Nemzeti Cirkusz kiváló művészei tesznek még feledhetetlenebbé, hiszeen az akrobata számok, a lovas produkciók szerves részét képezik az előadásnak.

 

Egy drága szempár és a legifjabb cirkuszigazgató 

Az örökzöld dallamokkal dúsított szerelmi történetben a közönség együtt izgulhatja végig Fedóra hercegnő és Mr. X. Lőrincz Judit és Buch Tibor szerelmi vívódásait, szórakozhat Fodor Zsóka és Besenczy Árpád szójátékain, illetve figyelemmel követheti Vladimir nagyherceg-Götz Attila ármánykodását és tapsolhatnak Richter Józsefnek, a világ legfiatalabb cirkuszigazgatójának lovas szaltó mutatványaiért – tudtuk meg az előadás rendezőjétől. A több mint kétórás produkcióban Kálmán Imre legszebb melódiái csendülnek fel, mint az Egy drága szempár, a Trombita zeng és recseg a dob, az operettkedvelők nagy örömére. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában