Strand Fesztivál

2022.08.23. 12:36

Nagyot szólt Zamárdiban idén is a Strand Fesztivál

Hétfő hajnalban újabb egy évre lezárult a Strand Fesztivál, amely a változékony idő ellenére is sikeres volt. Négy nap alatt közel nyolcvanezren váltottak jegyet a tizedik Strand Fesztiválra.

K.R.

Fotó: Böcz Zoltán

Négy napon át dübörgött a Strand Fesztivál Zamárdiban, ahol a hazai zenei élet krémje és világsztárok léptek fel a partizók legnagyobb örömére. Habár nem volt teljesen felhőtlen a szórakozás, hiszen többször is eső áztatta a szabadstrand fövenyét, de a szervezők még így is sikeresnek ítélték meg a fesztivált. 

STELAR, Parov
Nagy siker volt a Parov Stelar koncertje. 
Fotós: Vasvári Tamás/MTI


A rendezvény után kiadott közleményükben azt írták, telt ház volt az államalapítás ünnepén és a négy nap alatt közel nyolcvanezren vettek részt a szezonzáró vízparti buliban. Bár az esős napokon több nézőt vártak, de még így is rengetegen buliztak együtt Sean Paul-lal, Timmy Trumpettel vagy éppen Clean Bandittel, Alvaro Solerrel, és a Parov Stelarral. 

A magyar kötődésű ausztrál DJ Timmy Trumpet a saját slágerei mellett a közösségi hálón vírusként terjedő Korda György slágert, a Repteret is lejátszotta, de a szettjében szerepelt az Ismerős Arcok Nélküled című dala. A magyar közönségnek pedig azzal is kedveskedett, hogy Puskás mezben lépett fel Zamárdiban. 

Hatalmas sikert aratott a jamakiai gyökerekkel bíró Sean Paul is, aki magyarul is beszélt a közönséghez a koncertje alatt. S természetesen rengetegen vettek részt a Halott Pénz születésnapi buliján, ahol zenészbarátaik, a közönség kedvencei léptek fel. 

PAUL, Sean
Sokan várták Sean Paul koncertjét a Strandon.
Fotós: Vasvári Tamás/MTI


Most is a STRAND egyik legfontosabb színfoltjaként működött a Tábortűz helyszín, ahol fiatal sztárok és legendás előadók egy szál gitárral szerepeltek. A legnagyobb siker Azahriah, Lovasi András és a Carson Coma nevéhez fűződik.

strand fesztivál
Fotós: Németh Levente

– A pandémia után sok szempontból egy új időszámítás kezdődött – vont mérleget Lobenwein Norbert a fesztivált szervező VOLT Produkció vezetője. – Ennek pozitív jele, hogy láthatóan frissebbé vált a hazai zenei kínálat. Pár éve alatt olyan előadók lettek a fesztiválok új főszereplői, kedvencei, akik pár évvel ezelőtt még alig voltak ismertek a fesztiválozó közönség köreiben. Ilyen a Carson Coma, Beton.Hofi, Azahriah, a Valmar, vagy éppen Lil Frakk. Ugyanakkor a covid okozta bizonytalanság és sok más tényező miatt a közönség óvatosabb lett, a jegyvásárlást sokan az utolsó pillanatokra hagyják, ez pedig nehezen tervezhetővé teszi a szervezők munkáját – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában