Két kultúra egy asztalnál

2022.09.04. 13:57

Étellel is ápolták a barátságot

Két kultúra egy asztalnál szlogennel szervezett főzőversenyt szombaton az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság.

Mócza Dániel

Fotó: Muzslay Péter

 A versenyen nyolc csapat készített csapatonként öt-öt kilogramm sertéshúsból finomabbnál finomabb ételeket. 

– A híd szerepét kívánjuk betölteni a magyarországi horvátok és a horvátországi magyarok között – mondta lapunknak Fodor Tamás, az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság elnöke. Miklai Lajosné, az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság elnökségi tagja szerint a pandémia óta sajnos ezek a baráti kapcsolatok kissé háttérbe szorultak. – Ezért külön öröm számunkra, hogy ennyi régi és új barátot köszönthetünk a Castello Étterem és Rendezvényházban – mondta. 

Kárász László, Kaposvár Megyei Jogú Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzatának elnökhelyettesétől tudjuk, hogy Zala megyéből is érkeztek vendégek, a Fityeházi Hagyományőrző asszonykórus tagjai horvát és magyar népdalokat is előadtak. – Kolbász nélkül nincs Kotlovina, de hagyma, paprika, különféle zöldségek, hús és bab is kerül az ételbe – mondta Szekeres Péter, Zágráb Város Magyar Kisebbségi Tanácsának titkára. Miszlang Jánosné Szennából érkezett a rendezvényre, csapatuk lecsóalapos borsos tokányt készített a versenyen.  

– Rendkívül fontos a horvát magyar nép barátságnak ápolása – mondta Drago Horvat, a Horvát Köztársaság pécsi főkonzulja – ugyanis a két szomszédos népnek több mint 800 éven keresztül közös volt a történelme, s végig harmóniában élt a két nemzet egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában