Őszi kavalkád

2022.10.08. 20:00

Faragták és megmérették a legfélelmetesebb lámpásokat Kislakon

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat Szőlőskislakon, ahol szüreti felvonulással egybekötött Töklámpás fesztivált tartottak szombaton.

K.R.

Fotó: Nemeth_Levente

Ha október, akkor biztosan minden rendezvényen felbukkan sokak kedvence a sütőtök. Szőlősislakon azonban egy egész fesztivált szenteltek neki, egy napon keresztül minden a tökről szólt. 

Tökéletes program volt kicsiknek és nagyoknak. 
Fotós: Németh Levente

Reggel családi bográcsozással kezdődött a közös program, s tökvásár is színesítette a délelőttöt. De aki nem tököt vásárolt volna, hanem valamilyen őszi finomságot az is megtehette a kézműves vásárban, ahol tök formájú tárgyak is megtalálhatóak voltak. Az ingyenes programot gyerekszínházi előadás és tök totó tette még élvezetesebbé, hiszen az egész család önfeledten szórakozhatott, miközben úton-útfélen tökbe botolhatott. Aki pedig elkészítette volna saját halloweeni lámpását, a rendezvényen ezt is megtehette. 

A gyerekek nagy élvezettel vetették bele magukat az őszi forgatagba, de a nap fénypontja a kicsiknek minden bizonnyal az esti töklámpásverseny, nagyoknak pedig az azt követő szüreti bál a művelődési házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában