Fotóval

2022.10.12. 11:22

Európa legjobbjai közé került a kaposvári búvárfotós

Két fotója is bekerült a Top 10-be Ifjabb Lőrincz Ferencnek a Búvárfotós Európa-bajnokságon. A kaposvári búvárfotós először képviselte hazánkat a Madeira-szigeteken zajló 3. Búvárfotós Európa-bajnokságon Takár Yvette modelljével, aki egyben segítője is a fotózásokon.

Góz Lilla

Fotó: Jos Broere, Hollandia

Tizenhárom ország huszonkét fotós csapata vett részt az idei Búvárfotós Európa-bajnokságon október 3–8 között Portugáliában. Két nap alatt négy merülés során készített „nyers, eredeti” fotókkal hat kategóriából négyben lehetett képet nevezni a versenyzőknek.

– Sajnos az első versenynapunk tőlünk független okok miatt nem sikerült – mondta érdeklődésünkre Ifjabb Lőrincz Ferenc búvárfotós. – Így az edzésnapok során előre eltervezett és begyakorolt képeket nem tudtuk elkészíteni. Azonban a második versenynapon sikerült megfotózni a később versenybe küldött képeket.

Fotós: ifj. Lőrincz Ferenc

Az ötfős nemzetközi zsűri döntése alapján a kreatív kategóriában a sügérről (Grouper) készített fotója hatodik, a nagylátószög kategóriában pedig az F488 Corvett roncs előtti íjhal (Triger fish) portréval a kilencedik helyet szerezték meg. Ifjabb Lőrincz Ferenc hozzátette, fantasztikus merülésekkel, új élményekkel, barátságokkal és csodás képekkel tértek haza. – Öröm volt ismét találkozni Európa búvárfotós elitjével, fantasztikus képek születtek a versenyen – tette hozzá a kaposvári búvárfotós, aki nem először vesz részt nemzetközi versenyen.

 

Tizenöt évvel ezelőtt kezdett búvárkodni

Tavaly októberben a Portugáliában rendezett CMAS 18. Búvár Fotós Világbajnokságon a Cordeca roncs orránál egy sügérről készített fotót 29,6 méter mélységben. A különleges alkotását első hellyel díjazta a szakmai zsűri, így Takár Yvette búvármodellel felállhattak a dobogó legfelső fokára „Wideangel”-nagylátószög kategóriában. Akkor a világbajnoki képe mellett a speciális kategóriában a rákról készült fotójával egy hatodik helyet is szerzett.
Ifjabb Lőrincz Ferenc 2007-ben kezdett búvárkodni, 2014-ben tükörreflexes géppel kezdett fotózni a tengerek mélyén. 2018 óta CMAS búvárfotós-oktató is. Munkáját számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Fotós: ifj. Lőrincz Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában